سد خاکی سقالکسار
استان گیلان با زیبایی های بی انتهایش در شمال کشور واقع شده و یکی از سرسبزترین و پر باران ترین استان های ایران محسوب می شود. نزدیک بودن آن به پایتخت موجب شده در هر تعطیلات جمعیت زیادی تصمیم بگیرند همراه خانواده به این منطقه سفر کنند. اگر قصد طبیعت گردی و سپری کردن یک روز شاد همراه با خانواده در دل طبیعت را دارید سد خاکی سقالکسار را به عنوان مقصد خود انتخاب کنید، مکانی مملو از زیبایی های طبیعی که مردمش در پاکیزه نگهداری آن سخت کوشیده اند. در ادامه با الی گشت همراه شوید تا درباره این سد زیبا بیشتر بدانیم.
موقعیت
سقالکسار روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان رشت در استان گیلان ایران که در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر رشت در دهستان لاکان قرار دارد. این روستا ۱۶ دقیقه از رشت فاصله دارد برای رسیدن به روستای سقالکسار از سمت رشت باید ۱۵ کیلومتر در جاده بین شهر شفت و بین راه جیرده شفت تا آقا سید شریف پیش بروید. در اطراف مزار آقا سید شریف در نزدیکی شهرستان شفت دریاچه های متعددی وجود دارد که دارای طبیعت بسیار زیبایی میباشد. روستای سقالکسار نزدیک به ۶۰۰ خانوار جمعیت دارد.
این سد خاکی که موجب تشکیل یک دریاچه زیبا شده در روستای سقالکسار قرار گرفته است. مساحت دریاچه ۱۵ هکتار است و ارتفاع آن نسبت به دریای خزر ۶۴ متر است. اطراف این دریاچه زیبا را جنگل های فراوان فرا گرفته است و درختان جنگل اطراف این دریاچه در فصول مختلف زیبایی دریاچه را چندین برابر می کند. آب دریاچه سد سقالکسار از ریزش های جوی و چشمه ساران منطقه تامین می شود. طول دریاچه در حدود ۶۰۰ متر و عرض آن ۵۰۰ متر است.
پاک ترین نقطه در استان گیلان
متاسفانه امروزه تقریبا به هر منطقه ای از طبیعت که نگاه کنیم زباله های و تکه های پلاستیک را می بینیم که در میان طبیعت پراکنده شده اند و هر روز بر حچم آن ها افرزوده می شود. چه بسیار خانواده هایی که پس از لذت بردن از طبیعت زباله ها را همان جا رها می کنند و یا به راحتی آن ها را از پنجره خودرو به بیرون پرتاب می کنند. امیدواریم به زوری همه نگران آیندگان و فرزندانمان هم باشند و در حفظ طبیعت کوشا باشند. اما در این زمینه مردم روستای سقالکسار می توانند الگویی باشند برای همگان چرا که آن ها به طبیعت و محل زندگی خود بسیار اهمیت می دهند.
شورای اسلامی روستا تصمیم گرفت طرحی را اجرا کند که در آن در هنگام ورود به محوطه سد خاکی سقالکسار سه هزار تومان از گردشگران ورودی دریافت می کنند و یک کیسه زباله به آن ها می دهند تا زباله های خود را در طبیعت رها نکنند و در کیسه بریزند، درصورتی که کیسه های زباله از سوی گردشگران به متصدی تحویل داده شود دو هزار تومان به آنان پس داده خواهد شد، این جایزه و مشوق مؤثر موجب شده است تا وجود زباله در طبیعت این روستا صفر باشد. همچنین سراسر اطراف سد حفاظت شده است و در صورت مشاهده زباله سریع به جمع آوری آن می پردازند.
شرحی از زنبور عسل، عسل و فواید آن و چگونگی پرورش زنبور عسل
طبیعت ,های ,دریاچه ,سقالکسار ,سد ,زباله ,روستای سقالکسار ,سد خاکی ,که در ,آن ها ,است و
درباره این سایت